Yaz kâbusa dönmesin! Çocuklar için tehlike kapıda

Çocukların Yaz Döneminde Dikkat Etmesi Gerekenler

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği’nden Uzm. Dr. Ferunda Demir, yaz aylarında çocukların enerjilerini dışarıda harcadıklarını ve açık alanda çok vakit geçirdiklerini belirtti. Ancak, ani hareketler ve korunmasız koşuşturmalar sonucu istenmeyen kazalar meydana gelebileceğine dikkat çekti. Bu kazaların zaman zaman kırıkla sonuçlanabileceğini söyledi.

Düşme ya da çarpma sonrasında kızarıklık, morluk, şişlik ve özellikle hareket kısıtlılığı gibi belirtilere dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Uzm. Dr. Demir, bu durumlarla karşılaşıldığında vakit kaybetmeden uzmana başvurulması gerektiğinin altını çizdi. Özellikle yaz aylarında oyun parklarında el bileği, bacak, ayak ve parmak kırıklarına sıkça rastlandığını belirtti.

Yaş Ağaç Kırığı Çocuklarda Sık Karşılaşılan Bir Durum

En sık karşılaşılan kırık türlerinden birinin ‘yaş ağaç kırığı’ olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Ferunda Demir, bu tür kırıkların genellikle destek tedavisi ile iyileştiğini ifade etti. Kendiliğinden iyileşme potansiyeline sahip olsa da uzman kontrolü ve uygun destek gerektiğini belirtti.

Uygulanan Aktiviteler Yaş Grubuna Uygun Olmalı

Yaz tatilinde çocukların fiziksel aktivitelerle yönlendirilmesi gerektiği konusunda uyarıda bulunan Uzm. Dr. Demir, sportif faaliyetlerin yaş gruplarına uygun, kontrollü ve güvenli alanlarda gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı. Ailelerin çocuklarını denetimli alanlara yönlendirmesi gerektiğinin altını çizdi.

Süt ve Süt Ürünleri Kemik Gelişimi İçin Önemli

Çocukların sağlıklı kemik gelişimi için beslenmelerine dikkat etmeleri gerektiğini belirten Uzm. Dr. Ferunda Demir, süt ve süt ürünlerinin günlük beslenmede yer alması gerektiğini söyledi. Gerekirse dönemsel olarak D vitamini takviyesi yapılması gerektiğini ekledi.

Related Posts

Sağlıklı ilişki için beş küçük adım

Sevgi, saygı, güven ve aidiyet gibi temel duyguları besleyen ilişkiler, zaman zaman anlaşmazlık, kırgınlık ve duygusal mesafelerle sınanıyor. Bu tür zorluklar her ilişkide kaçınılmaz olsa da başa çıkmak mümkün. Kadıköy Florence Nightingale Tıp Merkezi’nden Uzman Klinik Psikolog Tilbe Sönmezler, sağlıklı ilişki için beş adımı anlattı.

İBB’den KKKA hastalığına neden olan kenelerle mücadele: Bulaşıcı hastalıkların önüne geçebiliriz

İBB’den KKKA hastalığına neden olan kenelerle mücadele: Bulaşıcı hastalıkların önüne geçebiliriz

Kalp krizi değil, ‘Kırık Kalp Sendromu’! Üzüntü, korku, kayıp tetikleyebiliyor!

Kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan bu durumun, çoğunlukla duygusal şoklara verilen biyolojik bir yanıt olarak geliştiğini dile getiren Uzman Klinik Psikolog Cumali Aydın, yoğun stres veya duygusal travmaların tetiklediği ve kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan ‘kırık kalp sendromu’ hakkında bilgi verdi.

‘Karpuzu peynirle tüketerek kan şekerini dengelemek mümkün’

Yaz aylarının vazgeçilmezi karpuzun sağlıklı tüketilmesi için önerilerde bulunan Diyetisyen Gökçenur Kahraman, “Yazın ferahlatıcı meyvelerinden karpuzun büyük bir kısmı sudan oluşur ancak glisemik indeksi yüksektir. Ana öğünlerden 1-2 saat sonra yanında bir avuç badem veya birkaç cevizle birlikte tüketilebilir. Karpuzun yanına beyaz peynir eklenerek kan şekeri dengesi daha iyi korunabilir. Tokluk süresi uzayabilir. Karpuzu nane, limon, yoğurt gibi malzemelerle karıştırarak sağlıklı smoothieler yapabilirsiniz. Roka, beyaz peynir, zeytinyağı ile yaz salataları hazırlayabilirsiniz” dedi.

Tek tüp kanla Alzheimer teşhisi: Erken tanı artık mümkün

ABD’de yapılan yeni bir araştırma, Alzheimer hastalığını erken evrede tespit edebilen bir kan testinin yüksek doğruluk oranına sahip olduğunu ortaya koydu. Bu yeni test, hastalığın erken tanısı için umut vadeden bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.

“Kurban etini hemen poşetlemeyin” uyarısı

“Kurban etini hemen poşetlemeyin” uyarısı