Yapay zekaya kibar olmak on milyonlarca dolara mal oluyor

Euronews ve Altman: Nazik İfadelerin Elektrik Faturasına Etkisi

Euronews’te X platformunda bir kullanıcının nazik ifadelerin elektrik faturasına etkisini sorması üzerine Altman, bunu “iyi harcanmış on milyonlarca dolar” olarak tanımladı. Bu esprili yanıt, yapay zekânın her kelimenin işlem maliyeti olduğu gerçeğini vurguladı.

Teknik açıdan bakıldığında, nazik dil kullanımı daha fazla işlem gücü gerektiriyor. Bu durum ChatGPT’nin çalıştığı veri merkezlerinin enerji tüketimini ve soğutma ihtiyacını artırıyor. Yüksek hesaplama gücü ve soğutma sistemlerinin elektrik tüketimini ciddi ölçüde etkilediğini söylemek mümkün.

Ancak bazı uzmanlar, nazik ifadelerin maliyet yaratmanın ötesinde daha verimli yanıtlar alınmasına katkı sağladığını savunuyor. Microsoft’un tasarım yöneticisi Kurtis Beavers, bu tür ifadelerin daha işbirlikçi ve düşünülmüş cevapları teşvik ettiğini belirtiyor.

Microsoft WorkLab’in yayımladığı bir notta, yapay zekânın kullanıcının diline göre yanıt verdiği ve profesyonellik ile tona önem verdiği ifade ediliyor. Yani, yapay zekânın duyguları olmasa da, iletişim kalitesi kullanılan dile göre değişebiliyor.

800 Milyonu Aşan Aktif Kullanıcı Sayısı

Sam Altman, ChatGPT’nin hızla artan kullanıcı sayısına da dikkat çekti. 11 Nisan’da TED küratörü Chris Anderson ile gerçekleştirdiği sohbette, haftalık aktif kullanıcı sayısının 800 milyona yaklaştığını söyledi. Bu rakam, dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 10’una denk geliyor.

Related Posts

Güneş ışığından elektriğe öncü proje! Otoyollar elektrik üretiyor

Normandiya bölgesindeki Tourouvre-au-Perche kasabasında hayata geçirilen dünyanın ilk güneş enerjili otoyolu, 2880 adet güneş paneliyle donatılmış 1 kilometrelik bir yol olarak dikkat çekti. Bu yenilikçi proje, hem çevre dostu enerji üretimini …

Yapay zeka sosyal medyayı ele geçirdi! Bu da Olimpiyat Oyunları’na katılan obez kadın! 24 saatte bakın kaç milyon izlendi

Sosyal medya platformları, yapay zeka (AI) teknolojisiyle üretilen viral videoların istilası altında. Son olarak, obez bir kadının Olimpiyat Oyunları’nda havuza atlayarak havuzun taşmasına ve çevresindeki her şeyi yıkmasına neden olduğu bir video …

Apple, iOS 26 Beta 2’yi yayınladı

Apple, WWDC 2025’te tanıttığı yeni nesil kullanıcı arayüzü Liquid Glass ile iPhone ve iPad’lerde radikal bir görsel dönüşüm başlattı. Camın ışık kırma özelliklerinden esinlenen yarı saydam tasarım, işletim sistemine modern bir görünüm kazandırsa da, ilk beta sürümünde kullanıcılardan karışık tepkiler aldı. Ancak Apple, bu eleştirilere hızlı bir yanıt vererek pazartesi günü yayınlanan iOS 26 Beta 2 güncellemesiyle ilk düzeltmeleri hayata geçirdi.

185 gün şartını sağlamayan araç kapıda kalacak: Yola çıkarken dikkat!

Yurtdışında ikamet edenler bu kurala dikkat etmeniz gerekiyor. Türkiye’ye giriş yapmadan önce mutlaka kontrol edin.

iOS 26’yla hangi yenilikler geliyor?

Apple, her yıl olduğu gibi bu yıl da Haziran ayında düzenlediği Dünya Geliştiriciler Konferansı’nda (WWDC 2025) yeni işletim sistemi sürümlerini tanıttı. Ancak bu sefer gelen yenilikler, klasik güncellemelerin ötesinde.

watchOS 26 Özellikleri: Apple Watch’a gelen tüm yenilikler

Apple, düzenlediği WWDC 2025 etkinliğinde Apple Watch için geliştirdiği yeni yazılımı, yani watchOS 26’yı tanıttı. Normalde watchOS 12 olacakken, diğer sürümlerde olduğu gibi watchOS 26 adlandırılan yeni sürüm, akıllı saatlere yepyeni özellikler ekliyor.