Uzmanlardan üçüncü el sigara dumanı uyarısı

Sigaranın Zararları ve Bırakma Süreci Hakkında Bilgilendirici Görüşler

Okyaltırık, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü sebebiyle AA muhabirine sigaranın insan sağlığına etkileri, pasif içicilik riskleri ve sigarayı bırakma sürecinde izlenmesi gereken yöntemler hakkında bilgi verdi. Sigaranın vücuttaki her organı etkilediğini belirten Okyaltırık, özellikle akciğerin olumsuz etkilerini vurgulayarak açıklamalarda bulundu.

Üçüncü el Sigara Dumanı Uyarısı

Okyaltırık, pasif içicilik kadar artık “üçüncü el sigara” kavramına da dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, bu durumun sigara içmeyen kişilerin maruz kaldığı tehlikeleri açıkladı. Üçüncü el sigaranın etkisinin uzun süre devam ettiğine dikkat çeken Okyaltırık, duvarlara, eşyalara sinen sigaranın toksik etkilerine değindi.

Çocuklarda yapılan bir çalışmadan örnek veren Okyaltırık, sigara maruziyetinin ciddi hastalıklara zemin hazırladığına işaret etti. Sigarayı bırakan hastalarda artan öksürükten bahseden Okyaltırık, bunun sağlığın geri kazanılmasının bir işareti olabileceğini söyledi.

“Gerçekten İsteyip İstemediğinizi Belirleyin”

Sigarayı bırakmak isteyenlere önerilerde bulunan Okyaltırık, bırakma sürecinde psikolojik hazırlığın önemini vurgulayarak destek almalarını tavsiye etti. Sigarayı bırakma konusunda başarıların bireyden bireye değişebileceğini belirten Okyaltırık, bırakma sürecinde destek almanın faydalı olabileceğini dile getirdi.

Related Posts

Halsizlik yüzünden hastaneye başvuran kadının karnına yapışmış kene bulundu

Kahramanmaraş’ta hastaneye başvuran bir kadının, yapılan muayenesinde karın bölgesine yapışmış bir kene ile karşılaşıldı. Uzman dermatolog tarafından çıkarılan kene sonrası hasta sağlığına kavuştu.

Özellikle 5 yaşın altındaki çocuklar risk altında! Bu saatlerde dışarı çıkarmayın

Yaz aylarında çocuklar genellikle açık havada daha fazla zaman geçiriyorlar. Güneş ışınları D vitamini nedeniyle çocuklar için faydalı olsa da, gerekli önlemler alınmadığında güneş çarpması, güneş yanıkları ve dehidratasyon (susuz kalma) gibi pek çok sorun oluşabiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Berrin Arslan, çocukları güneşten korumak için 8 önemli kuralı anlattı.

Sağlıklı ilişki için beş küçük adım

Sevgi, saygı, güven ve aidiyet gibi temel duyguları besleyen ilişkiler, zaman zaman anlaşmazlık, kırgınlık ve duygusal mesafelerle sınanıyor. Bu tür zorluklar her ilişkide kaçınılmaz olsa da başa çıkmak mümkün. Kadıköy Florence Nightingale Tıp Merkezi’nden Uzman Klinik Psikolog Tilbe Sönmezler, sağlıklı ilişki için beş adımı anlattı.

Yaz kâbusa dönmesin! Çocuklar için tehlike kapıda

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ferunda Demir, yaz tatilinde çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riskinin arttığını belirterek ailelere önemli uyarılarda bulundu. Hareket kısıtlılığı, şişlik ya da morarma durumunda vakit kaybetmeden doktora başvurulması gerektiğini vurguladı.

İBB’den KKKA hastalığına neden olan kenelerle mücadele: Bulaşıcı hastalıkların önüne geçebiliriz

İBB’den KKKA hastalığına neden olan kenelerle mücadele: Bulaşıcı hastalıkların önüne geçebiliriz

Kalp krizi değil, ‘Kırık Kalp Sendromu’! Üzüntü, korku, kayıp tetikleyebiliyor!

Kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan bu durumun, çoğunlukla duygusal şoklara verilen biyolojik bir yanıt olarak geliştiğini dile getiren Uzman Klinik Psikolog Cumali Aydın, yoğun stres veya duygusal travmaların tetiklediği ve kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan ‘kırık kalp sendromu’ hakkında bilgi verdi.