Türkiye ve Endonezya’nın hedefi 10 milyar dolar! 5 alanda yeni işbirliği

Türkiye ve Endonezya, Ticaret Hacimini Artırmak İçin İşbirliğini Güçlendirecek

Türkiye ile Endonezya, 10 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ulaşabilmek için başta savunma sanayisi olmak üzere, enerji, müteahhitlik, sağlık ve tarım sektörlerinde işbirliğini güçlendirecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şubat ayında Endonezya’ya yapmış olduğu ziyaret, Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto’nun da son ziyaretiyle yeni işbirliği fırsatlarına kapı araladı. Özellikle savunma sanayisi alanında artan ilişkilerin, yakın zamanda güçlenmesi planlanıyor.

Endonezya ve Türkiye iş insanlarının bir araya gelerek, iki ülke arasındaki ilişkileri daha da derinleştirmek için çaba gösterdikleri öğrenildi. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Endonezya İş Konseyi Başkanı Nuri Doğan Karadeniz, ticari ilişkilerin 3 milyar dolara yaklaştığını ve bu rakamın 10 milyar dolara ulaşabileceğini belirtti.

Karadeniz, Endonezya’nın Asya-Pasifik bölgesinde öncü bir ülke olduğunu ve iki ülke arasında ticaretin artmasının önemine vurgu yaparak, Türkiye’nin Endonezya’daki bilinirliğinin artması gerektiğini ifade etti.

Savunma Sanayisi Önemli Bir İşbirliği Alanı

Karadeniz, Endonezya Cumhurbaşkanı Subianto’nun ziyareti sırasında Endonezya Ticaret ve Sanayi Odası temsilcileri ile görüşmelerden olumlu sonuçlar alındığını aktardı. Söz konusu görüşmelerde, savunma sanayisinin öne çıktığını ve Endonezya ile öncelikli bir iş birliği alanı olduğunu belirtti.

Savunma sanayisinin yanı sıra tarım, müteahhitlik ve enerji gibi sektörlerde de işbirliği fırsatlarının bulunduğunu vurgulayan Karadeniz, Türk şirketlerinin Endonezya’nın enerji ihtiyacına katkı sağlayabileceğine dikkat çekti. Ayrıca, Türkiye’nin tarım ve turizm sektörlerindeki deneyimlerini Endonezya ile paylaşarak işbirliğini güçlendirebileceğini ifade etti.

DEİK Türkiye-Endonezya İş Konseyi Başkanı Karadeniz, Endonezya’nın Türk savunma sanayisinden etkilendiğini ve iki ülke arasındaki işbirliğinin artarak devam edeceğini belirtti.

İki Ülke Arasındaki Ticaret Potansiyeli

Endonezya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Anindya Novian Bakrie, iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması gerekliliğine değinerek, savunma sanayisinin işbirliği için iyi bir başlangıç noktası olabileceğini söyledi. Bakrie, Endonezya’nın Türk savunma sanayisini beğenmesiyle birlikte, savunma sektöründeki ticaret hacminin artması gerektiğini ifade etti.

Bakrie, Endonezya’nın palm yağı, çelik ve diğer ürünleri ihraç ettiğini ve Türk şirketlerini bu sektörlerde yatırım yapmaya davet etti. Aynı zamanda sağlık sektörünün de iki ülke için önemli olduğunun altını çizerek, Türkiye’den sağlık sektöründe cihazlar ithal edilmesinin ticareti artırabileceğini dile getirdi.

Endonezya ve Türkiye arasındaki işbirliğinin, özellikle savunma ve enerji sektörlerinde büyüme potansiyeli taşıdığını ve iki ülkenin birlikte çok iyi çalışabileceğini söyleyen Bakrie, jeotermal işbirlikleri gibi alanlarda ortak çalışmaların her iki ülke için de faydalı olacağını belirtti.

Related Posts

Dünya Bankası’nın Türkiye tahmini değişti! Büyümede revize…

Dünya Bankası Türkiye’nin bu yıla ilişkin ekonomik büyüme tahminini revize etti. Banka, Avrupa ve Orta Asya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika, Sahra Altı Afrika ile Latin Amerika ve Karayipler ekonomilerine ilişkin raporlarını yayımladı. Dünyanın en yavaş büyüyen bölgesi de paylaşıldı.

Tatil hayali kuranlar yandı! Yaz tarifesi cep yakıyor

Yaz ayların yaklaşmasıyla birlikte tatilciler yazlık kiralama arayışlarına başladılar. Yazlık mekanlarda sezonluk villa ve daire kiralama fiyatları geçen yıla göre yüzde 30 – 40 artış gösterdi. Havaların ısınmasıyla birlikte tatilciler sezonluk …

Tüketicinin ekonomiye güveni nisan ayında sert düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, Mart ayında 85,9 iken Nisan ayında yüzde 2,3 oranında azalarak 83,9 oldu.

Hisseli tapular için yeni şart yürürlüğe girdi

Hisseli tapularla ilgili yeni düzenlemeler yürürlüğe girdi. Bu düzenlemeler, hisseli tapu sahiplerinin mülkiyet haklarını ve süreci etkileyecek önemli değişiklikler içeriyor. Yeni şartlarla birlikte, hisseli tapu sahipleri ve alıcıları için yeni kurallar ve prosedürler belirlendi. Detaylar henüz açıklanmadı ancak bu değişikliklerin sektörü önemli ölçüde etkilemesi bekleniyor.

Bursa Siyah İnciri Don Hadiselerinden Etkilenmedi

UYMSİB Başkanı Yazgan, zirai donun Bursa siyah incirini etkilemediğini, hasarın sınırlı olduğunu belirtti.

Hatay’da Çilek Hasadı Başladı

Hatay’da 4.200 dekar alanda çilek hasadı yapıldı; 9.300 ton rekolte bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir