Konsol ve PC’nin sevilen oyunu nihayet mobile geliyor!

Square Enix tarafından geliştirilen MMORPG serisi Final Fantasy, yeni bir yapımla birlikte mobil dünyaya adım atmaya hazırlanıyor. Son raporlara göre 2013 yılında çıkış yapan Final Fantasy 14 mobil için duyurulabilir.

Fianl Fantasy 14 mobil için geliştiriliyor

Square Enix, yeni bir söylentiye göre Final Fantasy 14’ü mobil platformlara da yayınlamak istiyor. Oyun sektörünün tanınmış isimleri, Final Fantasy 14’ün Tencent ile birlikte iOS ve Android cihazlara sunulacağını bildirdi. Bu, Final Fantasy 14 Online’ın ilk mobil versiyonu olacak.

Oyun, 2013 yılında tam çıkışını gerçekleştirmesinden bu yana hızla büyüyerek en başarılı MMO’lardan biri haline geldi. İlk olarak PS3, PC, PS4 ve ardından PS5 ve Xbox Series X/S için piyasaya sürüldü. Mobil sürüm ise oyunu daha geniş bir kitleye sunabilir.

Sızıntıya göre Tencent, Square Enix ile birlikte Final Fantasy 14’ün mobil versiyonunu geliştiriyor. Mobil oyun dünyasının en büyük geliştiricisi konumunda olan Tencent; TiMi gibi stüdyolar ile pek çok popüler oyun geliştirdi.

Square Enix ise Final Fantasy 14’ü dokunmatik ekrana uyarlamak için Tencent’ten yararlanmak istiyor. Ancak Final Fantasy 14’ün mobil cihazlarda nasıl bir oynanışa sahip olacağı henüz belli değil. Oyun, dokunmatik ekranda gerçekleştirilmesi zor olabilecek birçok yetenek ve beceriyi içeriyor.

Final Fantasy 14 mobil oyunu, akıllı telefonlara ve tabletlerden büyük işler başarabilir. Tabii henüz resmi bir açıklama yapılmadığı için iddialar şimdilik söylenti aşamasında kalıyor.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir