Kırklareli’nde 2. Otizm Çalışmaları Konferansı Düzenlendi

Kırklareli’de Otizm Farkındalığını Artırmak İçin 2. Otizm Çalışmaları Konferansı Gerçekleştirildi

KIRKLARELİ – Kırklareli, otizm konusunda farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen 2. Otizm Çalışmaları Konferansı’na ev sahipliği yaptı.

İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kırklareli Otizm Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilen konferans, Kırklareli Üniversitesi’nde düzenlendi.

Konferans, İl Sağlık Müdürlüğü Dr. Mehmet Fuat Umay Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi ve Vali Uğur Turan, protokol üyeleri, sağlık çalışanları ve üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Vali Turan, otizmli bireylerin ve ailelerin hayatlarını kolaylaştırmanın önemine vurgu yaparak, otizm gibi kavramların doğru terminolojiyle kullanılması gerektiğini belirtti. Yanlış kullanılan kavramların insanları incitebileceğine dikkat çekti.

Konferansta, Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Gençbay, İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit ve Kırklareli Otizm Derneği Başkanı Eylem Yolsal Murteza da konuşma yaptı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / HÜSEYİN ÇANLI – Yerel

Related Posts

Halsizlik yüzünden hastaneye başvuran kadının karnına yapışmış kene bulundu

Kahramanmaraş’ta hastaneye başvuran bir kadının, yapılan muayenesinde karın bölgesine yapışmış bir kene ile karşılaşıldı. Uzman dermatolog tarafından çıkarılan kene sonrası hasta sağlığına kavuştu.

Özellikle 5 yaşın altındaki çocuklar risk altında! Bu saatlerde dışarı çıkarmayın

Yaz aylarında çocuklar genellikle açık havada daha fazla zaman geçiriyorlar. Güneş ışınları D vitamini nedeniyle çocuklar için faydalı olsa da, gerekli önlemler alınmadığında güneş çarpması, güneş yanıkları ve dehidratasyon (susuz kalma) gibi pek çok sorun oluşabiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Berrin Arslan, çocukları güneşten korumak için 8 önemli kuralı anlattı.

Sağlıklı ilişki için beş küçük adım

Sevgi, saygı, güven ve aidiyet gibi temel duyguları besleyen ilişkiler, zaman zaman anlaşmazlık, kırgınlık ve duygusal mesafelerle sınanıyor. Bu tür zorluklar her ilişkide kaçınılmaz olsa da başa çıkmak mümkün. Kadıköy Florence Nightingale Tıp Merkezi’nden Uzman Klinik Psikolog Tilbe Sönmezler, sağlıklı ilişki için beş adımı anlattı.

Yaz kâbusa dönmesin! Çocuklar için tehlike kapıda

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ferunda Demir, yaz tatilinde çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riskinin arttığını belirterek ailelere önemli uyarılarda bulundu. Hareket kısıtlılığı, şişlik ya da morarma durumunda vakit kaybetmeden doktora başvurulması gerektiğini vurguladı.

İBB’den KKKA hastalığına neden olan kenelerle mücadele: Bulaşıcı hastalıkların önüne geçebiliriz

İBB’den KKKA hastalığına neden olan kenelerle mücadele: Bulaşıcı hastalıkların önüne geçebiliriz

Kalp krizi değil, ‘Kırık Kalp Sendromu’! Üzüntü, korku, kayıp tetikleyebiliyor!

Kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan bu durumun, çoğunlukla duygusal şoklara verilen biyolojik bir yanıt olarak geliştiğini dile getiren Uzman Klinik Psikolog Cumali Aydın, yoğun stres veya duygusal travmaların tetiklediği ve kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan ‘kırık kalp sendromu’ hakkında bilgi verdi.