E-atık toplanacak eğitime dönüşecek

Vodafone, WWF-Türkiye ve Habitat Derneği “Dünya İçin Lazım” Projesini Başlattı

Vodafone, Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF-Türkiye) ve Habitat Derneği işbirliğiyle “Dünya İçin Lazım” adlı sürdürülebilirlik projesini hayata geçirdi. Bu proje kapsamında e-atıkların geri dönüştürülerek doğanın korunması ve doğa bilinci yüksek nesillerin yetiştirilmesi amaçlanıyor. Gelecek 1 yılda 15 ton e-atık geri dönüştürme hedefi belirlenen projede, toplanan e-atıklar 81 ilde 500 gönüllü eğitmenin desteğiyle 60 bin kişiye doğa eğitimi sunacak. WWF-Türkiye’nin doğa koruma ve geri dönüşüm konularında geliştirdiği eğitim içerikleriyle 7-14 yaş arası çocuklara sürdürülebilirlik bilinci kazandırmayı hedefleyen projeye, herkes e-atık geri dönüşümüne destek olabilecek. E-atıklar Vodafone bayileri veya ücretsiz kargo ile toplanacak ve geri dönüşüm işlemi “Ouno” firması tarafından gerçekleştirilecek.

Doğa İle Güçlü Bağ

Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, e-atıkların dünyadaki en hızlı artan atık türlerinden biri olduğunu ve ekonomik olarak önemli bir değere sahip olduklarını belirtti. Aksoy, amacın e-atıkların geri dönüşümüyle doğanın korunmasına katkıda bulunmak olduğunu vurgulayarak, doğa bilincinin geliştirilmesi ve sürdürülebilirlik eğitimleri aracılığıyla toplumu bilinçlendirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Aksoy, “Bu çerçevede 60 bin kişiye doğa eğitimi vereceğiz. Projede tüm mağazalarımız ve ekosistemimiz aynı zamanda gezegenimiz için iyilik merkezlerine dönüşecek.” dedi.

WWF-Türkiye Genel Müdürü Ömür Kula, eğitim materyallerinin WWF-Türkiye’nin bilimsel uzmanlığı ve çocuklara yönelik doğa eğitimi deneyiminden yararlanılarak geliştirildiğini belirtti. Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı H. Emre Koyuncu ise, 81 ilde yapılacak eğitim ve farkındalık çalışmalarıyla çocuklara doğayla güçlü bir bağ kurma fırsatı sunacaklarını dile getirdi.

Related Posts

BYD’nin Avrupa genel merkezini hangi ülkede kuracağı belli oldu

Çinli otomotiv devi BYD, Avrupa genel merkezini Macaristan’da kuracağını açıkladı.

4 iş insanı için tutuklama emri çıkarıldı

KKTC’de yap-sat yöntemiyle inşaat yatırımı yapan 4 Türk iş insanı için Rum mahkemesi, Avrupa’da tutuklama emri çıkardı. Bahse konu olan Nolyanlar Grubu’nun Geçitkale kasabasında lüks rezidanslardan oluşan büyük bir sitenin inşaatını tamamladı. Bu …

Brezilya Borsası rekor sonrası soluklandı

Brezilya’nın B3 borsasında işlem gören Ibovespa endeksi, çarşamba günü yüzde 0,3 gerileyerek 138.800 puanın altına indi. Endeks, bir önceki seansta ulaştığı tarihi zirveden hafif geri çekildi. Bu düşüş, ABD ile Çin arasındaki gümrük vergisi …

Ekonomiye 398.6 milyar TL destek

Vakıf Katılım, 2025 yılı birinci çeyrek sonuçlarını açıkladı. Vakıf Katılım bu dönemde, 350.3 milyar TL fon toplarken, reel sektöre 398.6 milyar TL finansman desteği sağladı. 2024 yılı sonuna göre yüzde 20 büyüyerek 483.9 milyar TL’lik aktif büyüklüğe ulaşan Vakıf Katılım, 2025 yılının ilk 3 ayında 1.9 milyar TL net kâr elde ederek başarılı performansını sürdürdü.

Mehmet Şimşek duy bu isyanı: Ot bile bu kadar pahalı olursa…

Geçim sıkıntısı Türkiye’nin dört bir yanında tepkilere neden olurken Sinop’ta yaşayan vatandaşlar da hayat pahalılığından yakındı. İktidarın ekonomi politikalarını eleştiren vatandaşlar adeta isyan etti. Pazarın en ucuz ürünü yeşillikler bile 25-30 …

Sertaç Timur Demir: Hayatı hızlı trenden izler gibiyiz

Zaman akıp gidiyor. Eskiler geçip giden zamana çok değer vermişler, çokça uyarmışlar, pişmanlıklarını özlü sözlere bu günlere taşımışlar. Zamanın akıp gitmesi ile akıp giden zamanı yaşamak ve bu seyrin farkında olmak ise günümüzde çok zor. Çünkü teknoloji zamanın önüne geçen bir hızla bizleri sürüklüyor. Çok değil 30 yıl öncesine kadar sımsıkı bağlı olunan binlerce yıllık gelenek ve görenekler bir anda unutulur oldu. Adeta üzerinden yeni bir bin yıl geçmiş gibi. Peki ne oldu? İnsan nasıl bu kadar