Bakan Şimşek’e TRT sorusu: Toplanan 18 milyar nerelere harcandı?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınıp ardından tutuklanması sürecine tepki olarak alınan boykot kararına destek veren oyuncuları kadrosundan çıkaran Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu’nun (TRT) harcamaları Meclis gündeminde.

CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, TRT’nin mali yönetimiyle Meclis araştırması açılmasını istedi. Dinçer aynı konuyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi

Vatandaşların ödediği her kuruşun hesabının sorulması gerektiğini belirten Dinçer, traktörlerden 8 bin TL, cep telefonlarından bin 200 TL ve tabletlerden 400 TL alınan bandrol ücretlerinin hangi alanlara harcandığının kamuoyuyla paylaşılmadığına işaret etti.

Evrensel‘in haberine göre 2022’de elektrik faturalarından kaldırılan TRT payının yerini artan bandrol ücretlerinin almasıyla vatandaşların mali yükünün daha da arttığını belirten Dinçer, “TRT’nin vadeli hesaplarda 5 milyar TL, Hazine bonolarında ise 6 milyar TL tuttuğu iddia ediliyor. Ancak bu kaynakların nasıl kullanıldığına dair herhangi bir açıklama yok” dedi.

Dinçer, 2023 yılında TRT’nin topladığı 18 milyar TL verginin harcama kalemlerinin belirsizliğini koruduğunu söyledi.

Son üç yılda kurumun vergi yükümlülüklerini ne ölçüde yerine getirdiğinin de açıklanması gerektiğini belirten Dinçer, TRT’nin mali raporlarının denetim sürecine ilişkin de soru işaretleri bulunduğunu vurguldı.

Dinçer, “Halkın vergileriyle finanse edilen bir kurumun, bu kaynakları nasıl kullandığını açıklaması en temel sorumluluğudur” dedi.

Bakan Şimşek’in yanıtlaması istemiyle verdiği önergede Dinçer, şu soruları sordu:

“TRT’nin 2004-2023 yılları arasında topladığı 10,8 milyar dolar nasıl harcanmıştır?

TRT’nin bandrol gelirleri hangi projelere yönlendirilmiştir?

Elektrik faturalarındaki TRT payı kaldırıldı, bunun yerine alınan bandrol ücretlerinin vatandaşlara maliyeti nedir?

TRT’nin 5 milyar TL’si vadeli hesaplarda, 6 milyar TL’si ise Hazine bonosunda. Bu paralar kullanıldı mı?

2023’te TRT’nin topladığı 18 milyar TL nerelere harcanmıştır?

TRT son üç yılda ne kadar vergi ve kurumlar vergisi ödemiştir?

TRT’nin mali raporları denetleniyor mu?​”

Related Posts

Dünya Bankası’nın Türkiye tahmini değişti! Büyümede revize…

Dünya Bankası Türkiye’nin bu yıla ilişkin ekonomik büyüme tahminini revize etti. Banka, Avrupa ve Orta Asya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika, Sahra Altı Afrika ile Latin Amerika ve Karayipler ekonomilerine ilişkin raporlarını yayımladı. Dünyanın en yavaş büyüyen bölgesi de paylaşıldı.

Tatil hayali kuranlar yandı! Yaz tarifesi cep yakıyor

Yaz ayların yaklaşmasıyla birlikte tatilciler yazlık kiralama arayışlarına başladılar. Yazlık mekanlarda sezonluk villa ve daire kiralama fiyatları geçen yıla göre yüzde 30 – 40 artış gösterdi. Havaların ısınmasıyla birlikte tatilciler sezonluk …

Tüketicinin ekonomiye güveni nisan ayında sert düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, Mart ayında 85,9 iken Nisan ayında yüzde 2,3 oranında azalarak 83,9 oldu.

Hisseli tapular için yeni şart yürürlüğe girdi

Hisseli tapularla ilgili yeni düzenlemeler yürürlüğe girdi. Bu düzenlemeler, hisseli tapu sahiplerinin mülkiyet haklarını ve süreci etkileyecek önemli değişiklikler içeriyor. Yeni şartlarla birlikte, hisseli tapu sahipleri ve alıcıları için yeni kurallar ve prosedürler belirlendi. Detaylar henüz açıklanmadı ancak bu değişikliklerin sektörü önemli ölçüde etkilemesi bekleniyor.

Bursa Siyah İnciri Don Hadiselerinden Etkilenmedi

UYMSİB Başkanı Yazgan, zirai donun Bursa siyah incirini etkilemediğini, hasarın sınırlı olduğunu belirtti.

Hatay’da Çilek Hasadı Başladı

Hatay’da 4.200 dekar alanda çilek hasadı yapıldı; 9.300 ton rekolte bekleniyor.