Bakan Şimşek’e TRT sorusu: Toplanan 18 milyar nerelere harcandı?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınıp ardından tutuklanması sürecine tepki olarak alınan boykot kararına destek veren oyuncuları kadrosundan çıkaran Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu’nun (TRT) harcamaları Meclis gündeminde.

CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, TRT’nin mali yönetimiyle Meclis araştırması açılmasını istedi. Dinçer aynı konuyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi

Vatandaşların ödediği her kuruşun hesabının sorulması gerektiğini belirten Dinçer, traktörlerden 8 bin TL, cep telefonlarından bin 200 TL ve tabletlerden 400 TL alınan bandrol ücretlerinin hangi alanlara harcandığının kamuoyuyla paylaşılmadığına işaret etti.

Evrensel‘in haberine göre 2022’de elektrik faturalarından kaldırılan TRT payının yerini artan bandrol ücretlerinin almasıyla vatandaşların mali yükünün daha da arttığını belirten Dinçer, “TRT’nin vadeli hesaplarda 5 milyar TL, Hazine bonolarında ise 6 milyar TL tuttuğu iddia ediliyor. Ancak bu kaynakların nasıl kullanıldığına dair herhangi bir açıklama yok” dedi.

Dinçer, 2023 yılında TRT’nin topladığı 18 milyar TL verginin harcama kalemlerinin belirsizliğini koruduğunu söyledi.

Son üç yılda kurumun vergi yükümlülüklerini ne ölçüde yerine getirdiğinin de açıklanması gerektiğini belirten Dinçer, TRT’nin mali raporlarının denetim sürecine ilişkin de soru işaretleri bulunduğunu vurguldı.

Dinçer, “Halkın vergileriyle finanse edilen bir kurumun, bu kaynakları nasıl kullandığını açıklaması en temel sorumluluğudur” dedi.

Bakan Şimşek’in yanıtlaması istemiyle verdiği önergede Dinçer, şu soruları sordu:

“TRT’nin 2004-2023 yılları arasında topladığı 10,8 milyar dolar nasıl harcanmıştır?

TRT’nin bandrol gelirleri hangi projelere yönlendirilmiştir?

Elektrik faturalarındaki TRT payı kaldırıldı, bunun yerine alınan bandrol ücretlerinin vatandaşlara maliyeti nedir?

TRT’nin 5 milyar TL’si vadeli hesaplarda, 6 milyar TL’si ise Hazine bonosunda. Bu paralar kullanıldı mı?

2023’te TRT’nin topladığı 18 milyar TL nerelere harcanmıştır?

TRT son üç yılda ne kadar vergi ve kurumlar vergisi ödemiştir?

TRT’nin mali raporları denetleniyor mu?​”

Related Posts

Valilik itiraz etti kıyma ve et zammı yargıdan döndü

Tunceli Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan yeni et fiyat tarifesi, Nisan ayında 2’ye karşı 1 oyla kabul edilmişti. Ancak Tunceli Valiliği, fiyatların yüksek olduğu gerekçesiyle karara itiraz ederek …

İspanya’da tüketici güveni yükseldi

İspanya’da tüketici güveni Mayıs 2025’te dikkat çekici bir artış gösterdi. İspanyol Resmi İstatistik Enstitüsü (INE) verilerine göre endeks, Nisan’daki 76,5 puandan 82,5 puana yükseldi. Bu artış, hem mevcut ekonomik durumla ilgili algıların …

Zam sadece memurları değil, herkesi etkiledi: İşte güncel sosyal yardımlar ve kamu ödemeleri

Haziran ayı enflasyonunun ardından memur maaş katsayısı güncellendi. Bu artış sadece kamu çalışanlarını değil; evde bakım desteğinden yararlananları, yaşlılık ve engelli aylığı alanları, bedelli askerlik yapacakları ve kıdem tazminatı alacakları da doğrudan etkiledi.

Lütfen deyip zararına satıldı

Kiler Holding tarafından 2019’da 100 milyon dolara satılan ve 2023’te 48 milyon dolara yine Kiler Holding tarafından geri alınan Sapphire AVM TBMM’de tartışmalara neden oldu.

Türkiye’nin imalat sanayindeki dijital ve yeşil dönüşüme kadınlar liderlik ediyor

Türkiye’nin imalat sanayindeki dijital ve yeşil dönüşüme kadınlar liderlik ediyor

Ekonomist Hakan Kara: Faizlerin yüzde 50’ye çıktığı Mart 2024’ünden bu yana doğalgaz fiyatları yüzde 150 arttı

Ekonomist Hakan Kara: Faizlerin yüzde 50’ye çıktığı Mart 2024’ünden bu yana doğalgaz fiyatları yüzde 150 arttı