Ölmeden önce pişman olabileceğiniz 10 detay


1. EĞİTİM ALANINDA KENDİSNİ GELİŞTİRMEMEK

Sınıfta oturup sınavlara girme fikri herkese çekici gelmese de eğitim fırsatlarını kaçırmak aslında birçok insan için pişmanlık kaynağıdır.

2. HAYALİNDEKİ İŞİ BULMAYA ÇALIŞMAMAK

Hayalindeki işin peşinden gitmemek, emeklilik yaşına yaklaşan 50 yaş üstü insanlar için çok yaygın bir pişmanlıktır. Bir hayat sigortası şirketinin 2016 yılında yaptığı ankete göre, araştırmaya katılanların yüzde 38’i kariyerlerinde daha fazla risk almış olmayı dilediklerini itiraf etti.

3. ”O” KİŞİYE ÇIKMA TEKLİFİ ETMEMEK

Hayatınızın gidişatını değiştirebilecek bir olayı merak etmek, 50 yaşın üzerindeki insanlar için anormal değildir. Mesela, o kişiye çıkma teklifi etmek…

4. KARİYER YERİNE İLİŞKİ TERCİH ETMEK

NuView Tedavi Merkezi’nin baş klinik danışmanı Linda Whiteside’a göre, 50 yaşın üzerindeki pek çok kişi kariyerleri yerine ilişkilerine öncelik vermekten pişmanlık duyuyor.

5. İLGİSİZ BİR PARTNER OLMAK

Partneriniz sizinle iletişim kurmaya çalışırken o süreçte çok yoğun olduğunuz için veya çalıştığınız için vakit ayıramamış olabilirsiniz. Çoğu insan bu hareketinden dolayı ileriki yaşlarında pişmanlık duyuyor…

6. ÇOCUKLAR İÇİN EVLİ KALMAYA DEVAM ETMEK

Evlilikten çabuk vazgeçmek bazıları için pişmanlık olsa da pek çok kişi kötü bir ilişkiyi daha önce bırakmış olmayı diliyor. Bunun yanında birçok kişi ilişkisini sadece çocukları için devam ettirmekten de pişmanlık duyuyor.

7. KİN TUTMAK

Elbette birisi size haksızlık yaptığında kin tutarak kendinizi korumak iyi hissettirebilir, ancak büyük olasılıkla daha sonra pişman olacak kadar uzun yaşayacaksınız.

8. ANILARI SAKLAMAMAK

2022 yılında YouGov tarafından yapılan bir ankette, Amerikalıların neredeyse yarısının yakın oldukları ve artık hayatta olmayan bir kişiyle yaptıkları konuşmayı kaydetmedikleri için pişman.

9. TATİLE ÇIKAMAMAK

2017’de yürütülen bir araştırmaya göre, ankete katılanların yüzde 66’sı tatile çıktıklarında hala çalıştıklarını söyledi.

10. ENDİŞEYE BOĞULMAK

Kaygı ve stres birçok insan için kaçınılmazdır ancak bunu sürekli yapmak duygusal ve fiziksel sağlığınızı etkileyebilir. 2016 tarihli bir rapora göre, nüfusun yüzde 38’i her gün, genellikle sabahın erken saatlerinde veya akşam geç saatlerde endişeleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir