İBB’den KKKA hastalığına neden olan kenelerle mücadele: Bulaşıcı hastalıkların önüne geçebiliriz

İstanbul’da Kenelere Yönelik Profesyonel Çalışmalar Devam Ediyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentte kenelere yönelik çalışmalarının profesyonel ekiplerle yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü duyurdu. Belediyeden yapılan açıklamada, yaz aylarında ortaya çıkan kenelere karşı önleyici tedbirler alındığı belirtildi.

İstanbulluların talepleri doğrultusunda belirlenen bölgelerde kene tespit edilmesi durumunda hemen müdahale edildiği vurgulanan açıklamada, bu sayede halk sağlığı ve çevrenin korunduğu, vatandaşların huzurlu bir yaz sezonu geçirmelerinin sağlandığı belirtildi.

İBB Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Önder Yüksel Eryiğit’in açıklamalarına yer verilen metinde, Türkiye gündemine oturan Orta ve Doğu Anadolu bölgelerinde görülen kene vakalarının İstanbul’da da yakından takip edildiği kaydedildi.

Eryiğit, özellikle Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına sebep olan bu vektörlere karşı hızlı önlemler aldıklarını belirterek, “Keneler ülkemizde ve dünyada yaygın bir şekilde bulunmaktadır. Tamamen kenelerden arınmak mümkün olmasa da doğru müdahale yöntemleriyle çoğalmalarını engelleyebilir, vatandaşlarımızı bilinçlendirerek KKKA gibi hastalıkların önüne geçebiliriz.” şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Related Posts

Sağlıklı ilişki için beş küçük adım

Sevgi, saygı, güven ve aidiyet gibi temel duyguları besleyen ilişkiler, zaman zaman anlaşmazlık, kırgınlık ve duygusal mesafelerle sınanıyor. Bu tür zorluklar her ilişkide kaçınılmaz olsa da başa çıkmak mümkün. Kadıköy Florence Nightingale Tıp Merkezi’nden Uzman Klinik Psikolog Tilbe Sönmezler, sağlıklı ilişki için beş adımı anlattı.

Yaz kâbusa dönmesin! Çocuklar için tehlike kapıda

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ferunda Demir, yaz tatilinde çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riskinin arttığını belirterek ailelere önemli uyarılarda bulundu. Hareket kısıtlılığı, şişlik ya da morarma durumunda vakit kaybetmeden doktora başvurulması gerektiğini vurguladı.

Kalp krizi değil, ‘Kırık Kalp Sendromu’! Üzüntü, korku, kayıp tetikleyebiliyor!

Kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan bu durumun, çoğunlukla duygusal şoklara verilen biyolojik bir yanıt olarak geliştiğini dile getiren Uzman Klinik Psikolog Cumali Aydın, yoğun stres veya duygusal travmaların tetiklediği ve kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan ‘kırık kalp sendromu’ hakkında bilgi verdi.

‘Karpuzu peynirle tüketerek kan şekerini dengelemek mümkün’

Yaz aylarının vazgeçilmezi karpuzun sağlıklı tüketilmesi için önerilerde bulunan Diyetisyen Gökçenur Kahraman, “Yazın ferahlatıcı meyvelerinden karpuzun büyük bir kısmı sudan oluşur ancak glisemik indeksi yüksektir. Ana öğünlerden 1-2 saat sonra yanında bir avuç badem veya birkaç cevizle birlikte tüketilebilir. Karpuzun yanına beyaz peynir eklenerek kan şekeri dengesi daha iyi korunabilir. Tokluk süresi uzayabilir. Karpuzu nane, limon, yoğurt gibi malzemelerle karıştırarak sağlıklı smoothieler yapabilirsiniz. Roka, beyaz peynir, zeytinyağı ile yaz salataları hazırlayabilirsiniz” dedi.

Tek tüp kanla Alzheimer teşhisi: Erken tanı artık mümkün

ABD’de yapılan yeni bir araştırma, Alzheimer hastalığını erken evrede tespit edebilen bir kan testinin yüksek doğruluk oranına sahip olduğunu ortaya koydu. Bu yeni test, hastalığın erken tanısı için umut vadeden bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.

“Kurban etini hemen poşetlemeyin” uyarısı

“Kurban etini hemen poşetlemeyin” uyarısı