IV Hospital ve İstinye Üniversitesi’nden ABD’nin Önde Gelen Tıp Fakültesi ile Akademik İşbirliği

Liv Hospital ve İstinye Üniversitesi, Pennsylvania Üniversitesi Perelman Tıp Fakültesi ile Yenilikçi İş Birliği Protokolü İmzaladı

Liv Hospital ve İstinye Üniversitesi, tıp dünyasının öncü kurumlarından Pennsylvania Üniversitesi Perelman Tıp Fakültesi ile ileri tedaviler, bilimsel araştırmalar ve eğitim programlarını içeren kapsamlı bir iş birliği protokolü imzaladı. Özellikle CART hücre tedavisi ve proton tedavisi gibi yenilikçi yaklaşımların öne çıktığı anlaşma, sağlık alanında yeni ufuklar açmaktadır.

Bilim ve Tedavide İlerlemenin Kapıları Aralanıyor

İş birliği kapsamında öncelikli olarak CART hücre tedavisi ve proton tedavisi gibi ileri tedavi yöntemleri üzerinde ortak klinik programlar geliştirilecek ve hastaların bu tedavilere erişimi kolaylaştırılacaktır. Bilimsel konferanslar ve özel eğitim programlarıyla Türk sağlık profesyonelleri, Perelman Tıp Fakültesi uzmanlarıyla buluşacak ve bilgi alışverişi sağlanacaktır.

İkinci Görüşle Tanıda Güvenilirlik Sağlanacak

Karışık ve ileri düzey tedavi gerektiren hastalarda Pennsylvania Üniversitesi Perelman Tıp Fakültesi uzmanlarının görüş ve değerlendirmeleri Liv Hospital ve İstinye Üniversitesi hekimlerine sunulacak. Bu sayede hastalar, tanı ve tedavi süreçlerinde uluslararası standartlarda güvence altına alınacak ve hekimler, farklı bakış açılarından faydalanabilecektir.

Araştırmada Güç Birliği

İş birliği, eğitim ve klinik uygulamalardan daha fazlasını içerecek ve ortak biyomedikal araştırmalar için sağlam bir zemin oluşturacaktır. Bilimsel ve etik ilkelere uygun şekilde yürütülecek projeler, bilgi üretimini ve insan sağlığına katkıyı hedeflemektedir.

Kanser Tedavisinde Hücresel Tedavi Çığır Açacak

Liv Hospital Rejeneratif Tıp ve Kök Hücre Merkezi Direktörü Prof. Dr. Erdal Karaöz, hücresel tedavinin kanser tedavisinde devrim niteliğinde bir gelişme olduğunu belirtti. Hücresel tedavinin solid organ kanserleri ve otoimmün hastalıklar gibi farklı alanlarda kullanılmasının da olası olduğunu ifade etti.

Dirençli Kanserlerde Yeni Umut: CART Hücre Tedavisi

Liv Hospital Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Hilmi Doğu, CART hücre tedavisinin özellikle dirençli kanser türlerine umut olduğunu vurgulayarak, bu tedavi yönteminin hematolojik malignitelerin yanı sıra farklı alanlarda da fayda sağlayabileceğini belirtti.

Global Vizyon Güçlenecek

Liv Hospital Grup Koordinatörü ve İstinye Üniversitesi İcra Kurulu Üyesi Meri İstiroti, iş birliğinden oldukça memnun olduklarını belirterek, kurulan ortaklığın ülkemizin sağlıkta uluslararası alandaki konumunu güçlendireceğine inandıklarını söyledi. Anlaşmanın kurumlarının yanı sıra hastalar, öğrenciler ve genç araştırmacılar için de fırsatlar sunduğunu ifade etti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Halsizlik yüzünden hastaneye başvuran kadının karnına yapışmış kene bulundu

Kahramanmaraş’ta hastaneye başvuran bir kadının, yapılan muayenesinde karın bölgesine yapışmış bir kene ile karşılaşıldı. Uzman dermatolog tarafından çıkarılan kene sonrası hasta sağlığına kavuştu.

Özellikle 5 yaşın altındaki çocuklar risk altında! Bu saatlerde dışarı çıkarmayın

Yaz aylarında çocuklar genellikle açık havada daha fazla zaman geçiriyorlar. Güneş ışınları D vitamini nedeniyle çocuklar için faydalı olsa da, gerekli önlemler alınmadığında güneş çarpması, güneş yanıkları ve dehidratasyon (susuz kalma) gibi pek çok sorun oluşabiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Berrin Arslan, çocukları güneşten korumak için 8 önemli kuralı anlattı.

Sağlıklı ilişki için beş küçük adım

Sevgi, saygı, güven ve aidiyet gibi temel duyguları besleyen ilişkiler, zaman zaman anlaşmazlık, kırgınlık ve duygusal mesafelerle sınanıyor. Bu tür zorluklar her ilişkide kaçınılmaz olsa da başa çıkmak mümkün. Kadıköy Florence Nightingale Tıp Merkezi’nden Uzman Klinik Psikolog Tilbe Sönmezler, sağlıklı ilişki için beş adımı anlattı.

Yaz kâbusa dönmesin! Çocuklar için tehlike kapıda

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ferunda Demir, yaz tatilinde çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riskinin arttığını belirterek ailelere önemli uyarılarda bulundu. Hareket kısıtlılığı, şişlik ya da morarma durumunda vakit kaybetmeden doktora başvurulması gerektiğini vurguladı.

İBB’den KKKA hastalığına neden olan kenelerle mücadele: Bulaşıcı hastalıkların önüne geçebiliriz

İBB’den KKKA hastalığına neden olan kenelerle mücadele: Bulaşıcı hastalıkların önüne geçebiliriz

Kalp krizi değil, ‘Kırık Kalp Sendromu’! Üzüntü, korku, kayıp tetikleyebiliyor!

Kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan bu durumun, çoğunlukla duygusal şoklara verilen biyolojik bir yanıt olarak geliştiğini dile getiren Uzman Klinik Psikolog Cumali Aydın, yoğun stres veya duygusal travmaların tetiklediği ve kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan ‘kırık kalp sendromu’ hakkında bilgi verdi.