2 Aylık Bebeğin Ölümünde karanlık noktalar

Çocuk Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Güner Özçelik, MEKİCKS MV200 cihazının temin edilmesi gerektiğini belirtti ve gerekli raporu hazırlayarak bebeğin ailesine verdi. Babanın hastane yönetimine başvurmasına rağmen cihaz temin edilmedi ve bebeğin durumu kötüleşti. Baba Tacettin Delikanlı, hastane yönetiminin doktorla yaşadığı kişisel sorunlar nedeniyle cihazın zamanında temin edilmediğini belirtti.

Babanın İddiaları

Baba Tacettin Delikanlı, “Doktor cihazın alınmasını ve getirilmesini isteyerek aciliyet sundu. Ancak hastane yönetimi çocuğun durumunun iyi olduğunu söyleyerek cihazı temin etmedi. Cihaz 8. gün yola çıktı ama yetişmedi, çocuğum öldü” dedi.

Doktor Özçelik’in Açıklamaları

Dr. Güner Özçelik, “Hasta geldiğinde durumu kötüydü ve hızlıca stabilize ettik. İlgili cihazın temini için gerekli bilgileri babaya verdim. Ancak hastane yönetimi cihazı temin etmedi. Hasta daha da kötüleşti ve cihaz gelene kadar hayatını kaybetti” şeklinde konuştu.

Hastane Yönetimi ve İddialar

Dr. Özçelik, hastane yönetiminin kendisini dinlememe nedenlerinden birinin daha önce hastanedeki sorunlarla ilgili tuttuğu tutanaklar olduğunu belirtti. “Hastanedeki sorunlardan dolayı ben bazı tutanaklar hastaneye verdim. Bu yüzden yönetimle pek aramız iyi değil” dedi.

Suç Duyurusu

Baba Tacettin Delikanlı, hastane yönetimi hakkında Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığına, Sağlık Bakanlığına ve Tabipler Odası Başkanlığına suç duyurusunda bulundu. Delikanlı, “Bu durumun sorumlusu kimlerse hesap vermesini istiyorum. Bu olayın kapatılmasını istemiyorum. Ben yandım başkası yanmasın, ben evladımı kaybettim başkası da evladını kaybetmesin” ifadelerini kullandı.

Bu olay, hastane yönetimi ile doktor arasındaki kişisel sorunların ve ihmallerin hastaların hayatını nasıl etkilediğini gözler önüne seriyor. Adaletin sağlanması ve benzer olayların tekrar yaşanmaması için gereken adımların atılması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx